Garantie
Hoe kan ik mijn product registreren voor garantie?

Via onze website kun je je registreren voor de nieuwsbrief, op deze wijze mis je geen enkele aanbieding meer! Ook kun je je aanmelden als Member, hiermee steun je de ROC YOUR PLANET Foundation én ontvang je 5% korting op je volgende bestelling.

Als je je eenmaal hebt geregistreerd met een product hoef je je in het vervolg niet meer te registreren. 

Je hoeft je machine niet te registreren voor garantie. Vanaf het moment dat je de bestelling plaatst heeft je machine de wettelijke garantieperiode van twee jaar. Op accu's en laders geldt een garantieperiode van 6 maanden. 

Op slijtage accessoires, zoals zaagbladen en schuurpapier, geldt geen garantie.

Mijn artikel is defect, wat kan ik doen?

Ondanks dat wij onze producten met uiterste zorg produceren kan er altijd iets misgaan, maar ook dan helpen wij je natuurlijk graag.

Over jouw aankoop is altijd de wettelijke garantie van twee jaar voor machines en zes maanden voor niet slijtage accessoires, accu’s en laders van kracht op materiaal en fabricagefouten. In het kort komt het erop neer dat je machine bij normaal gebruik niet stuk mag gaan binnen twee jaar. Indien het product toch fouten bevat of wij een fout hebben gemaakt, zullen wij zorgen voor vervanging.

Pas op dat je de garantie niet verspeelt door onjuist gebruik en onderhoud. Ook vervalt de garantie als het product door de klant zelf is geopend. Let op, wel eerst lezen dan pas gebruiken! Wij verwachten van onze klanten dat ze de handleiding goed lezen voor gebruik en de gebruiksinstructies opvolgen.

Bij defecten en vragen over garantie verzoeken wij jou contact op te nemen met onze klantenservice via service@vonroc.com of 038 422 00 40.

© VONROC 2021