Retouren en annuleren
Hoe retourneer ik mijn pakket?

Toch niet helemaal blij met je aankoop? Binnen 14 dagen na ontvangst van je product kun je jouw bestelling retour melden via het retourformulier. Volg vervolgens de stappen zoals benoemd in onderstaande procedure. Na het aanmelden heb je vervolgens nog eens 14 dagen de tijd om je product terug te sturen. 

Let op: Producten die worden geretourneerd moeten ongebruikt zijn en worden teruggestuurd in de originele, intacte verpakking. Indien dit niet het geval is kan een retour niet door ons worden verwerkt.

Oftewel: maak de doos voorzichtig open, bekijk het product zoals je dit in de winkel doet, zet het product aan maar ga er vervolgens niet mee werken of klussen.

Is je machine defect? Neem dan eerst contact op met de klantenservice, dan helpen wij je verder.

 

RETOURPROCEDURE  

Volg onderstaande stappen om snel en gemakkelijk je item(s) te retourneren:

Stap 1: Stop de artikelen die je wilt retourneren ongebruikt en compleet in de originele en intacte verpakking.

Stap 2: Gebruik het retourformulier om aan te vinken welk(e) artikel(en) je retourneert en voeg het retourformulier bij je bestelling. 

Stap 3: Stuur het ingevulde retourformulier op naar de klantenservice: service@vonroc.com. Een van onze medewerkers stuurt je vervolgens een retourlabel toe.

Stap 4: Plak het retourlabel op de verpakking en breng de retourzending naar de dichtstbijzijnde DPD-parcelshop. Bewaar het bewijs van verzenden tot wij de ontvangst bevestigd hebben.

Stap 5: Zodra de retourzending is ontvangen en verwerkt in ons magazijn ontvang je de terugbetaling automatisch binnen 2 tot 4 werkdagen op je rekening. Mocht je nog vragen hebben over het retourproces, aarzel niet om contact met ons op te nemen via service@vonroc.com of 038 422 00 40. We helpen je graag verder! 

Wanneer krijg ik het aankoopbedrag teruggestort na retourneren?

Heb je je pakket binnen 14 dagen geretourneerd volgens het stappenplan?

Binnen enkele dagen na ontvangst van het pakket storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening.

Let op:  Betreft het een machine met een defect waarop garantie geldt? Neem dan voordat je je pakket retourneert contact op met de klantenservice via service@vonroc.com.

Kan ik een artikel ruilen?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een artikel te ruilen voor een ander artikel. 

Indien je artikel voldoet aan de voorwaarden voor retourneren kun je altijd je bestelling terugsturen en een nieuwe bestelling plaatsen om het gewenste product te ontvangen

Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn pakket?

Toch niet helemaal tevreden met je bestelling? Geen probleem, retourneren kan kosteloos binnen 14 dagen, mits de bestelling ongebruikt en heel in een intacte doos wordt teruggestuurd.

Volg hiervoor de retourprocedure. Zodra wij een ingevuld retourformulier hebben ontvangen op service@vonroc.com sturen wij je een link toe waarmee je een retourlabel aan kunt maken.

Let op: betreft het een defect of een garantiegeval? Volg dan de instructies zoals hier gegeven.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Heb je je bedacht of wil je om een andere reden jouw bestelling annuleren? Je kunt het volgende doen. 

Is het pakket nog niet verzonden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Via de telefoon en chat bereik je ons direct, per mail komen we zo snel mogelijk bij je terug. 

Is het pakket al onderweg? Weiger deze dan aan de deur bij DPD. Zij zullen het pakket naar ons retourneren, waarna wij binnen enkele dagen na aankomst de aankoopsom terugstorten.

© VONROC 2021